Uploaded image for project: 'Firestorm'
  1. Firestorm
  2. FIRE-7823

[BUG-381] Lighting and Shadows turns HUDs nearly invisible - Mac only?

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Passed QA
    • Priority: Critical
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: Phoenix Firestorm 4.2.2
    • Fix Version/s: Phoenix Firestorm 4.4.0
    • Component/s: Rendering
    • Labels:
    • Environment:
    • SL Avatar Name:
      Vala Vella
    • Reported In:
      Firestorm 4.2.2.29837 Pathfinding Hotfix

      Description

      When Lighting and Shadows is enabled my HUDs turn nearly invisible. The same happens to chat bubbles.
      See screenshots... The only option changed between the two shots was the "Lighting and Shadows" checkbox.

      1. shadows_off.png
        5.90 MB
      2. shadows_on.png
        5.98 MB

        Issue Links

          Activity

          Hide
          whirly.fizzle Whirly Fizzle added a comment -

          Heya Vala,

          Thanks for the report.
          I havent seen any other cases of this reported yet so lets do some troubleshooting 1st.

          Can you attach images showing your graphics settings please.
          One for Preferences -> Graphics -> General
          One for Preferences -> Graphics -> Hardware settings
          One for Preferences -> Graphics -> Rendering

          Just to rule out botked textures (unlikely but best to check) please can you follow the instructions on this page http://wiki.phoenixviewer.com/fs_cache_clear but in your case you only need to delete the folder named texturecache (this will not clear inventory cache)

          Do you use Viewer 3 or any other V3 based viewer at all and do you see the same on that?

          Show
          whirly.fizzle Whirly Fizzle added a comment - Heya Vala, Thanks for the report. I havent seen any other cases of this reported yet so lets do some troubleshooting 1st. Can you attach images showing your graphics settings please. One for Preferences -> Graphics -> General One for Preferences -> Graphics -> Hardware settings One for Preferences -> Graphics -> Rendering Just to rule out botked textures (unlikely but best to check) please can you follow the instructions on this page http://wiki.phoenixviewer.com/fs_cache_clear but in your case you only need to delete the folder named texturecache (this will not clear inventory cache) Do you use Viewer 3 or any other V3 based viewer at all and do you see the same on that?
          Hide
          whirly.fizzle Whirly Fizzle added a comment -

          Norton can reproduce this on Mac
          I cant on Windows

          Can someone try on Linux please?

          Show
          whirly.fizzle Whirly Fizzle added a comment - Norton can reproduce this on Mac I cant on Windows Can someone try on Linux please?
          Hide
          whirly.fizzle Whirly Fizzle added a comment - - edited

          Norton confirms Viewer 3 beta 3.4.1.265642 has the same behaviour
          Viewer 3 release does not have this behaviour

          Show
          whirly.fizzle Whirly Fizzle added a comment - - edited Norton confirms Viewer 3 beta 3.4.1.265642 has the same behaviour Viewer 3 release does not have this behaviour
          Hide
          norton_burns Norton Burns added a comment -

          Can repro, though to a lesser extent, on SL beta 3.4.1.265642
          Shadows dropbox has no effect, None, Sun or Sun+projectors, same result

          Show
          norton_burns Norton Burns added a comment - Can repro, though to a lesser extent, on SL beta 3.4.1.265642 Shadows dropbox has no effect, None, Sun or Sun+projectors, same result
          Hide
          misteracacia Mister Acacia added a comment -

          I can't repro in Linux 4.3

          Show
          misteracacia Mister Acacia added a comment - I can't repro in Linux 4.3
          Hide
          hatakekohime Hatake Kohime added a comment -

          I can't repro on Mac 4.3 with NVIDIA GeForce GT 330M.

          Show
          hatakekohime Hatake Kohime added a comment - I can't repro on Mac 4.3 with NVIDIA GeForce GT 330M.
          Hide
          norton_burns Norton Burns added a comment -

          from our very small test yesterday, it seems to only repro for ATI cards, but our sample was too small to be definitive.

          Show
          norton_burns Norton Burns added a comment - from our very small test yesterday, it seems to only repro for ATI cards, but our sample was too small to be definitive.
          Hide
          valavella Vala Vella added a comment -

          This seems not to happen anymore in Firestorm 4.4.0 - At least right now I have shadows active and the HUDs look normal. Will watch it if it happens again...

          Show
          valavella Vala Vella added a comment - This seems not to happen anymore in Firestorm 4.4.0 - At least right now I have shadows active and the HUDs look normal. Will watch it if it happens again...
          Hide
          valavella Vala Vella added a comment -

          Not sure if it is related to this but now nametags, hovertext and voicedots vanish randomly. Moving the cam makes them appear and disappear depending on distance to them. Only happens when Advanced Lighting Model is checked, independent of shadows being on or off.
          I recorded and uploaded a video:
          https://dl.dropboxusercontent.com/u/56373613/nametags.mov

          Show
          valavella Vala Vella added a comment - Not sure if it is related to this but now nametags, hovertext and voicedots vanish randomly. Moving the cam makes them appear and disappear depending on distance to them. Only happens when Advanced Lighting Model is checked, independent of shadows being on or off. I recorded and uploaded a video: https://dl.dropboxusercontent.com/u/56373613/nametags.mov
          Hide
          whirly.fizzle Whirly Fizzle added a comment -

          Glad to hear Vala.

          Please can you file the nametags, hovertext and voicedots problem as a seperate JIRA?
          Ive seen another couple of people getting this and I know one of them confirmed it also happened with Viewer 3.

          It would be very much appreciated if you could file a new issue for this and I'll tentatively close this one as fixed in 4.4.0, but please ask to reopen if you see the invisible HUDS again.
          Thanks!

          Show
          whirly.fizzle Whirly Fizzle added a comment - Glad to hear Vala. Please can you file the nametags, hovertext and voicedots problem as a seperate JIRA? Ive seen another couple of people getting this and I know one of them confirmed it also happened with Viewer 3. It would be very much appreciated if you could file a new issue for this and I'll tentatively close this one as fixed in 4.4.0, but please ask to reopen if you see the invisible HUDS again. Thanks!
          Hide
          valavella Vala Vella added a comment -

          I can not reproduce that new problem anymore as well now. If it happens again I will file a new JIRA...

          Show
          valavella Vala Vella added a comment - I can not reproduce that new problem anymore as well now. If it happens again I will file a new JIRA...
          Hide
          whirly.fizzle Whirly Fizzle added a comment -

          Heya vala,

          Just a quick note to say this issue has already been filed by someone else - Ill link it here when I find it again, so no need for you to file it now

          Show
          whirly.fizzle Whirly Fizzle added a comment - Heya vala, Just a quick note to say this issue has already been filed by someone else - Ill link it here when I find it again, so no need for you to file it now

            People

            • Assignee:
              Unassigned
              Reporter:
              valavella Vala Vella
            • Votes:
              1 Vote for this issue
              Watchers:
              3 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved: