Uploaded image for project: 'Firestorm'
  1. Firestorm
  2. FIRE-8051

[BUG-581] [MAINT-1804] Bulk uploading more then 1 item from a folder containing an umlaut or unicode character in the name will fail.

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Resolved
    • Priority: Major
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: Phoenix Firestorm 4.2.2, Phoenix Firestorm 4.3.0
    • Fix Version/s: Phoenix Firestorm 4.7.10
    • Component/s: None
    • Labels:
    • Environment:
    • SL Avatar Name:
      Whirly Fizzle
    • Reported In:
      Firestorm 4.3.0

      Description

      • Create a folder on computer named coöperate aqüatic for example
      • Place some files in this folder with a format that can be bulk uploaded into SL (note that bulk upload doesnt work with bvh files)
      • Go to Avatar -> Upload -> Bulk -> Brouse to the coöperate aqüatic folder and choose one of the files only
      • Observe that the file uploads successfully
      • Go to Avatar -> Upload -> Bulk -> Browse to the coöperate aqüatic folder and choose more then one file and upload
      • Observe all files fail to upload and you get an error message:
      • Also observe that in the error message you get, the file name has the 1st character cut off in the name.
        the file I attempted to upload above was named 20121026212303925
        The error message shows its name as 0121026212303925

      Also repro's on 4.2.2 release
      Repro's on Viewer 3

        Issue Links

          Activity

          Hide
          tonya Tonya Souther added a comment -

          This is probably a broken UTF-8 to UTF-16 conversion. The bulk upload works fine on OS X and Linux.

          Show
          tonya Tonya Souther added a comment - This is probably a broken UTF-8 to UTF-16 conversion. The bulk upload works fine on OS X and Linux.
          Hide
          nickyd Nicky added a comment -

          With a compile of 4.7.10 (51579) I was able to upload a few png files just fine. I did place them in E:\temp\coöperate aqüatic it did not matter if I picked one file, or multiple. It always worked for me.
          I did populate the folder with a few png files, none of those files had any special characters in their name.

          This was on a 64 bit version, running on Windows 10.
          Ansariel had issues still, so maybe this is either a problem with the windows version, or there is some other magic needed.

          Show
          nickyd Nicky added a comment - With a compile of 4.7.10 (51579) I was able to upload a few png files just fine. I did place them in E:\temp\coöperate aqüatic it did not matter if I picked one file, or multiple. It always worked for me. I did populate the folder with a few png files, none of those files had any special characters in their name. This was on a 64 bit version, running on Windows 10. Ansariel had issues still, so maybe this is either a problem with the windows version, or there is some other magic needed.
          Hide
          nickyd Nicky added a comment -

          I can reproduce when adding umlauts to the filenames. Then some files fail, some upload fine.
          To make this even more special, it also depends what is selected to make files work or fail.

          Show
          nickyd Nicky added a comment - I can reproduce when adding umlauts to the filenames. Then some files fail, some upload fine. To make this even more special, it also depends what is selected to make files work or fail.
          Hide
          nickyd Nicky added a comment -
          Show
          nickyd Nicky added a comment - There we go https://phoenixviewer.com/phoenix-firestorm-lgpl/rev/ba738af56155

            People

            • Assignee:
              nickyd Nicky
              Reporter:
              whirly.fizzle Whirly Fizzle
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              2 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved: